Alliance Agro Polska

baner2

...

baner3

...

Baner4

...

Baner5

...

Baner6

...

  • glowny baner

    piątek, 16 lipca 2010 09:38
  • baner2

    poniedziałek, 19 lipca 2010 21:54
  • baner3

    poniedziałek, 19 lipca 2010 21:55
  • Baner4

    wtorek, 07 września 2010 22:44
  • Baner5

    wtorek, 07 września 2010 22:45
  • Baner6

    wtorek, 07 września 2010 22:47
Prasa
PDF Drukuj Email

Suplementacja  żywieniowa  u  zwierząt.

Dodatki żywieniowe zawsze pełniły bardzo ważną rolę, zarówno w leczeniu, ale także w profilaktyce i metafilaktyce chorób zwierząt. Na przełomie XIX i XX wieku rozwój nauk diagnostycznych pozwolił na wykrycie i klasyfikacje związków biochemicznych, biologicznie czynnych, które są konieczne dla właściwego rozwoju i funkcjonowania żywych organizmów. Wtedy to awitaminozami nazwano choroby spowodowane brakiem poszczególnych witamin. Awitaminozy i niedobory  mikro- i makroelementów u zwierząt spowodowało głównie to, że rozwój upraw polowych i technologii żywienia zwierząt, przez wiele dziesiątków lat, ukierunkowany był na zwiększanie ilości dostępnych pasz (wysokości plonów), o wysokiej zawartości białka i energii, celem zmniejszenia kosztów jednostkowych produkcji i intensyfikacji produkcji zwierzęcej. Niestety odbyło się to kosztem jakości pasz. Nie bez znaczenia, szczególnie dla podaży witamin z grupy B, było także szerokie i nagminne stosowanie ogólnoustrojowych terapii antybiotykowych, które wyjaławiają organizm zwierzęcia również z pożytecznych mikroorganizmów, bytujących w przewodzie pokarmowym, które syntetyzują te witaminy. Koniecznością stała się więc suplementacja diety zwierząt wysokoprodukcyjnych, o dużym potencjale genetycznym, dietetycznymi dodatkami żywieniowymi. Powstała przez to nowa, dynamicznie rozwijająca się dziedzina wiedzy na pograniczu medycyny i dietetyki.

Więcej…
 
PDF Drukuj Email

Posypało medalami na Fermie!

Targom FERMA BYDŁA tradycyjnie towarzyszyły konkursy o Złote Medale i Znak Nowość. Przyznano także statuetki MLECZNEJ PERŁY za najwyższą jakość przetworów mlecznych i osiągnięcia w promocji produktów.

Łącznie nagrodzono 54 firmy, którym przyznano 43 Złote Medale i 49 Znaków Nowość Międzynarodowych Targów „FERMA BYDŁA”. Komisja konkursowa, przyznająca wyróżnienia poszczególnym produktom, oceniała ich: funkcjonalność, innowacyjność i efektywność.

Więcej…
 
PDF Drukuj Email

Złote medale przyznane !

XIII Międzynarodowym Targom „FERMA ŚWIŃ I DROBIU” tradycyjnie towarzyszyły konkursy: o Złote Medale i Znak Nowość. Komisja konkursowa, przyznająca wyróżnienia poszczególnym produktom, oceniała ich: funkcjonalność, innowacyjność i efektywność.

Łącznie nagodzono w tym roku 29 firm, którym przyznano 22 Złote Medale i 18 Znaków Nowość XIII Międzynarodowych Targów „FERMA ŚWIŃ I DROBIU”.

W sumie w targach w poznańskiej Arenie bierze 99 firm.

Skład Komisji Konkursowej, która decydowała o przyznaniu medali i wyróżnień wchodzili: prof. dr hab. Marian Lipiński z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Kornel Pabiszczak oraz Grzegorz Wysocki z Wielkopolskiej Izby Rolniczej.

Więcej…
 


Skontaktuj się z nami

tel./faks:
(54) 284 87 49

tel. kom.:
606 722 837
handlowy@alliance-ap.pl

Wyszukaj produkt

Newsletter

Zapisz się, a otrzymasz informacje o nowościach produktowych, promocjach, szkoleniach.





php script encode decode php script encode decode